Seværdigheder i Guyana – hvad skal du se på din ferie?

seværdigheder i Guyana

Mange kalder Guyana for Sydamerikas bedst holdte hemmelighed, og det er ikke for sjov; gyldne savanner så langt øjet rækker, og fantastiske regnskove.

Planlæg en ferie til et fjernt paradis, hvor du kan komme væk fra Danmarks kulde og triste grå vejr, og i stedet bruge tiden med fødderne i Atlanterhavets lækre vandkant; eller måske er du mere til en fantastisk og mindeværdig tur igennem Guyanas tropiske regnskove?

Uanset hvad, kan der garanteres at du får en på opleveren, og en ferietur som du aldrig vil glemme.

Så meget at se – hvor skal vi starte?

Der er ufatteligt meget at se i Guyana, og du vil garanteret gerne nå det hele, hvis muligt, men hvor skal du starte henne? Det kan være næsten til at trække hår ud, når man skal planlægge en ferie, hvor det hele helst gerne skal nås, og alle gerne vil have noget at skulle have sagt.

Heldigvis kan du her finde en liste over alle hovedattraktionerne og -seværdighederne i Guyana, og du vil derfor nemt kunne danne dig et overblik.

Kaieteur National Park

Hvis du er glad for naturen, er det et must at slå et smut forbi Kaieteur National Park. Her forvandler den kaffe-farvede Potato River sig til et 225 meter højt vandfald, det smukke og majestætiske Kaieteur Falls.

Kaieteur Falls er en af de højeste vandfald i verdenen, og kan prale med at være næsten fire gange så højt som de verdenskendte Niagara Falls. Vandfaldet omfavnes af de fantastisk smukke og frodige regnskove der hører til Kaieteur National Park, der strækker sig omkring 625 kvadratkilometer omkring Guyanas ikoniske vandfald.

I Kaieteur National Park vil du også kunne spotte mangen ikoniske flora og fauna, og kombinationen af fantastisk dyreliv og det majestætiske vandfald samt nationalparkens næsten urørte natur, er med til at gøre denne nationalpark til et nødvendigt besøg.

Phagwa-festivalen

Måske kender du til fænomenet med farve-festivaler, hvor folk dækker hinanden i både tørt og vådt farverigt pulver? Hvis du planlægger din tur til Guyana korrekt, kan du være med til at opleve Guyanas forårsfestival, Phagwa, også kendt som Holi; det er en hinduistisk helligdag, der er dedikeret til foråret, og bliver fejret over hele Guyana.

Helligdagen bliver oftest fejret ved at pynte venner og familie med vand og enten tørt eller vådt farverigt pulver. Dette akkompagneres selvfølgelig med massevis af musik, dans, og fantastiske indiske søde sager.

Guyana Karneval

Apropos festivaler, er der selvfølgelig også Guyanas karneval der holdes i byens hovedstad Georgetown, hvilket er et brag af en fest, og hvis du sigter efter at besøge Guyana i maj måned, kan du være så heldig at opleve karnevalet.

Karnevalet strækker sig hen over en uge, hvor du har rig mulighed for at kunne opleve massevis af temafester, kostumekonkurrencer, fashion shows, og meget mere, hvilket alt sammen leder op til en kæmpe parade, der holdes d. 26. maj på Guyanas Uafhængighedsdag.

Det er et brag af en fest, og du vil få muligheden for at opleve en masse lokalt, både indenfor musik, mad, attraktioner, og selvfølgelig ikke mindst en masse fantastiske kostumer.

Uanset om du er lokal i Georgetown, en tilrejsende eller en turist, vil du blive nyde den smittende glæde og festlige stemning der spredes landet over til Guyanas karneval.

Ture gennem naturen

Hvis du er et naturmenneske, er Guyana en fantastisk feriedestination, og der udbydes mange forskellige former for ture; om det er gennem savannen, på en vandretur gennem regnskoven, eller lignende. Uanset hvad, ville det være en utroligt stor skam hvis du ikke tog muligheden for at nyde Guyanas fantastiske urørte natur.

Seværdigheder i Guyana – hvad skal du se på din ferie?
Rul til toppen

CVR DK 3740 7739